Smågrupper

Det at snakke om og udleve sin tro, er noget man gør hele ugen. Derfor kan det være godt at have et fællesskab af andre kristne, som man kan følges med og dele tanker og liv med.
Derfor har vi smågrupper i Bykirken i Favrskov. Herunder kan du læse mere om smågrupper, og hvordan du kan komme med i en.

Hvad er en smågruppe?

En smågruppe er et mindre fællesskab i menigheden, hvor man vandrer sammen i tro og liv. Det betyder, at der både skal være plads til samtaler om tro, men også om livet og de ting der lige fylder.

Smågrupperne vælger selv, hvordan møderne skal se ud, og hvilket indhold de skal have, men lige meget om man tager en gåtur, lave praktisk hjælp eller laver bibelstudie, så opfordrer vi til, at man både giver plads til det sociale, f.eks. over spisning eller kaffe, og giver plads til bøn, bibellæsning/oplæg og den personlige snak om troen og livet.

Det er op til gruppen, hvor ofte man vil mødes, men ca. hver 14 dag kunne være et et godt sted at begynde.

En smågruppe har en størrelse på mellem 4 og 10 personer. Hver gruppe har en leder, som sørger for, at smågruppen får aftalt, hvornår man mødes og sørger for, at nogen har styr på programmet, når man mødes. Det er altså ikke lederen, som står for de enkelte aftener. Lederen er også et bindeled mellem smågruppen og menighedsrådet, når der skal kommunikeres mellem disse og lederen vil blive inviteret til et møde med de andre smågruppeledere 1-2 gange om året.

Gruppens sammenhængskraft og levetid

Man kan godt tænke, at vi er nødt til at have bestemt ting tilfælles i en smågruppe eller kende hinanden på forhånd for at få den til at fungere, men det vigtigste må være, at vi er ét i Kristus. Det er troen som først og fremmest binder os sammen. Derfor vil smågrupperne blive sammensat af menighedsrådet (eller et lille udvalg under menighedsrådet) og disse grupper vil høre sammen i tre år, hvorefter der vil blive lavet nye grupper. På den måde gror man ikke fast i vaner og mønstre, og på den måde lære vi hinanden bedre at kende på tværs af menigheden.

Når der kommer nye til menigheden, som ønsker at komme med i smågruppe, så vil der være et rul mellem de eksisterende smågrupper, som så optager de nye på skift. Hvis gruppen, hvor de nye kommer i, vurderer at de bliver for store, så må de dele sig i to.

Der kan selvfølgelig være grunde til, at man gerne vil i en bestemt smågruppe, og så vil der blive taget højde for det. Det vil også være muligt at starte nye smågrupper op, hvis der er en lille flok, som har lyst til det.

Hvorfor være med i en smågruppe?

  • Smågrupper er med til at modvirke, at troen og troens liv kun bliver en søndagsbegivenhed, fordi det er et fællesskab, hvor man selv kommer til orde og kan dele og reflektere med andre. På den måde placeres troens liv lige i midten af ens hverdagen.
  • Når man har skabt tillid til hinanden i gruppen, så kan det være et fællesskab, hvor man kan være ærlig overfor sig selv og de andre, og derfor også et fællesskab, hvor man kan tale ærligt om sit eget liv og ærligt ind i hinandens liv (smågruppen er dog ikke en terapigruppe).
  • Et sted, hvor man kommer til at kende nogle af de andre fra menigheden godt, og måske får nye venner.
  • Et fællesskab, hvor man let kan invitere nye ind, fordi det der binder os sammen er Kristus.
  • Det kan være et fællesskab, hvor man kan hjælpe hinanden med at få bedt og læst i bibelen.

Vil du være med i smågruppe?

Så kontakt kirkens præst på pastor@bykirkenifarvskov.dk