PRESSEMEDDELELSE: Ny valgmenighed i Favrskov

En gruppe kirkeligt aktive fra Hinnerup har gennem det sidste halvandet år arbejdet med at stifte en valgmenighed i Favrskov Kommune. Første december er den nye menighed klar til at invitere til sin første gudstjeneste. Frede Ruby Østergård, Hinnerup, bliver valgmenighedens første præst. 

”Vi har følt et behov for en menighed inden for folkekirken, som ud fra et klassisk kristent grundlag sætter fokus på Jesus Kristus som Guds gave til mennesket. Samtidigt vil forkyndelsen pege på, hvad det betyder for vores liv som kristen i 2013.” fortæller Frede Ruby Østergård.

Første gudstjeneste bliver den 1. december kl. 14.00 i Grundfør Kirke, hvor alle er velkomne til at være med. Valgmenighedens gudstjenester vil normalt blive holdt i Grundfør Kirke.

I begyndelsen fungerer Frede Ruby Østergård som præst på frivillig basis, men når valgmenigheden er kommet godt i gang, vil der blive ansat en fast præst. Frede Ruby Østergård er ansat som generalsekretær og sømandspræst i Indenlandsk Sømandsmission.

”Vores mål er en menighed, som har et klart og forståeligt evangelisk budskab til alle aldre – et budskab som forkyndes så relevant, at de enkelte medlemmer bliver inspireret til at vise omsorg og næstekærlighed i deres nabolag ud fra de kvalifikationer, som man nu engang har.”

”Helt enkelt har ethvert menneske to øjne, to ører, en mund og et sæt hænder – for en kristen kan alle delene være med til at bringe omsorg og budskabet om Jesus ud til andre. En dimension, som er kommet i baggrunden i rigtig mange menigheder.”

Menigheden begynder med at holde to gudstjenester pr. måned. Håbet er at holde gudstjenester hvor alle fra helt små til ældre kan føle sig hjemme. Gudstjenesterne vil ikke blive ens i opbygning hver gang, men der vil være en del kendte elementer fra den almindelige søndagsgudstjeneste.”

For yderligere informationer: Frede Ruby Østergård, Hinnerup, 29 72 59 94, formand@bykirkenifavrskov.dk

Download: Pressemeddelelse – Ny valgmenighed i Favrskov