PRESSEMEDDELELSE: Ny præst i Hinnerup

Jakob foran indgangen til Grundfør Kirke
Jakob foran indgangen til Grundfør Kirke

Teolog Jakob From Søvndal begynder den 1. maj 2014 som præst i Bykirken i Favrskov. Jakob bliver den første lønnede præst i menigheden. Bykirken blev stiftet sidste efterår og holder til i Hinnerup-området.

”Vi har haft en fantastisk opstart i Bykirken,” udtaler formand Frede Ruby Østergård. ”Den gode opstartsface betyder, at vi kan ansætte Jakob i en stilling på 30 % i stedet for på 20 %, som det var planen for få måneder siden. Vi er positivt overraskede over en større tilslutning til Bykirken end forventet.”

Jakob From Søvndal er 34 år og bor i Haldum lige udenfor Hinnerup. Han er nyuddannet teolog fra Aarhus Universitet og Menighedsfakultetet i Aarhus, og derfor skal han ordineres i Aarhus Domkirke, før han kan tiltræde stillingen. Jakob er gift med Hannah og de har tre børn i alderen 1-6 år. Familien er godt kendt med området, da Jakob har været ansat i Søften-Foldby kirker i otte år som kirkesanger.

”Jeg glæder mig til at være præst i så ny en menighed, og jeg ser frem til at være med til at præge og forme den. Jeg er glad for at arbejde med børn og unge, og derfor er det naturligt for mig, at de er med i mit fokus for arbejdet. Mit omdrejningspunkt i forkyndelsen er Jesu død og opstandelse, som vi særligt markerer i kirken i påsken, som vi snart skal fejre,” udtaler Bykirkens nye præst og fortsætter:

”Jeg kender menigheden, da jeg har deltaget ved flere gudstjenester som musiker. Derfor er jeg begejstret over, at jeg skal være menighedens præst nu. Jeg mærker allerede en god opbakning fra både medlemmer og mennesker i området, så det er også med en vis portion ydmyghed, at jeg træder ind i embedet som menighedens præst.”

Siden Bykirkens første gudstjeneste den 1. december 2013 har der været otte gudstjenester med et gennemsnit på 55 kirkegængere.
”Vores mål er at menighedens gudstjenester har et klart og forståeligt evangelisk budskab til alle aldre”, udtaler formanden, der har fungeret som ulønnet præst siden Bykirkens opstart. ”Vi mener, at Jakob kan forkynde det kristne budskab så relevant, at de enkelte medlemmer bliver inspireret til at vise omsorg og næstekærlighed videre i deres nærområde.”

Jakob træder ind i opgaven med at holde gudstjeneste, hvor der er genkendelige elementer fra den almindelige søndagsgudstjeneste. Dog lægger vi også vægt på forskelige nye elementer – for eksempel rytmisk lovsang og drama, ligesom der også er fokus på forkyndelse for både børn og voksne. Ved hver gudstjeneste er der særskilt børnekirke eller børnenes minutter, hvor søndagens tema bliver forkyndt i børnehøjde.

Jakob tiltræder i stillingen den 1. maj og indsættes ved gudstjenesten den 11. maj kl. 10.30 i Grundfør kirke.

For yderligere informationer: Frede Ruby Østergård, Hinnerup, 29 72 59 94, formand@bykirkenifavrskov.dk – som p.t. er i Grønland, så send gerne en SMS, hvis det haster.

Download: Pressemeddelelse – Ny præst i Hinnerup